Blood Concept

« Nazad na prethodnu stranicu

Blood Concept

Blood Concept
Italijani su uvek znali da naprave jedinstveni proizvod koji će privući pažnju. Blood Concept niče parfemska kuća je nastala sa sličnim ciljem: proizvodnja parfema je zasnovana oko elementa krvi.
Krv u parfemu?! Ovo možda deluje pomalo bizarno, međutim u pitanju je samo jedna specifična ideja koja na italijanski način ističe da je ljudska krv najviše proučavan i testiran deo čovekovog tela.
Tokom dugogodišnjih istraživanja u oblasti medicine je ustanovljeno da postoje 4 krvne grupe od kojih svaki raspolaže sa drugačijim osobinama. Danas već postoje dijete, kozmetički preparati, ali i parfemi prilagođeni krvnim grupama.
Nakon dugotrajnog testiranja i brojnih istraživanja Blood Concept je na tržište plasirao parfeme namenjene za određene krvne grupe. Svaki od njih je napravljen tako da se najbolje ispoljava na koži osobe sa krvnom grupom za koji je namenjen. Njihova specifičnost se krije u tome da ispoljavaju sasvim drugačiji miris na test trakama i na koži, dok na papiru imaju sladak miris na koži dobijaju svež citrusni karakter. Tokom 2011 i 2013 je kompanija prikazala 2 serije (crvena serija), koja je 2015 obnovljena (crna serija) uz dodatak dva nova mirisa (plavi parfemi).
Crvena serija
Svaki od parfema je uniseksnog karaktera, ali od same osobe zavisi da li će oni postati ženstveni ili maskulinosti.
A – Green Cachemire: je parfem mira i opuštenosti. U njemu se spajaju miris mandarine lista smokve i lavande sa kardamonom i geranijumom. U pitanju je lep čist i harmoničan miris, koji znači kombinacijom kašmira i mirhe. Veoma je prirodan, drvenast i pomalo zelen.
B – Wonder Tonka: na test traci ima miris tople čokolade, a na koži prikazuje svoju sasvim drugačiju stranu. Zasnovan je na kombinaciji kakaa, tonke, voska, benzoina i mošusa, koji su uokvireni sam limunom biberom i ružom.
AB – Tokyo Musk: ovo je belosvetski, vibrirajući, pulsirajući miris. Moderan i elegantan. Može se okarakterisati kao parfem izuzetno pogodan za luksuzne zabave. U njemu vladaju čempres, citrusi, kleka, korijander i mošus.
0 – Absolute Suede: predstavlja dvojnost čelika i kože. U njemu se menja hladno i toplo. U gornjim notama se nalazi limun, majčina dušica, bosiljak i menta što se ispoljava u vidu citrusnog karaktera. Miris parfema vremenom postaje mekši i pitomiji zahvaljujući kombinaciji benzoen voska, kafe i maline. Na kraju parfem dobija gurmanski, sladak, sofisticiran i zavodljiv karakter.

Crna serija
Serija crne boje ima zadatak da prikaže tamnu stranu čoveka. Uzbudljiv, tajanstven, jedinstven i svakako specifičan.
A – Killer Vanilla: gorko, sladak, divlji i buntovan miris u kome se miris šafrana, balsama iz perua i labdanuma spaja sa kombinacijom karamele i vanile. Na ovakav način se ističe dvojnost u svakom čoveku.
B – Magic Amber: simboliše jedno neočekivano beskrajno putovanje. Otvara sa citrusnim, ambrastim akordima, koji se u bazi ispoljavaju u vidu ambroksana, koji neprimetno diskretno okružuje čoveka
AB – Liquid Spice: je veoma prijatan začinski miris. Dominantnu ulogu u njemu imaju začinske note: biber, karanfilić, cimet, tonka i list ljubičice. Balzamasti vosak, mirha i timijanom se predivno spajaju sa kožom osoba sa AB krvnom grupom.
0 – Cruel Incense: je tamniji od noći i jači od svake želje. Veoma uzbudljiv miris, koji na test traci ispoljava sladunjav karakter sa pačulijem i amberom, a na koži citrusni karakter ističući kedar, timjan i crni biber. Neobičan, osvajački parfem, kome se teško može odoleti.
2 bonus parfema
2 bonus parfema čine Upside Down seriju.
XL – Oxygen Vert: Vazdušasto lagan, drečavo zelen i citrusno svež miris sa đumbirom.  Ima maskulinast, sportski, odlučujući karakter, koji asocira na markantnog muškarca savršene građe, koji je  aktivan i uvek u pokretu. Mošus i drvenaste note ga čine čistim. Vremenom nestaje citrusni karakter parfema i postaje opuštajući i harmoničan.
PH – Bright Oud: je parfem za zavođenje. Svoj pravi miris ispoljava tek u bazi. Sačinjen je od ruma, crnog bibera, limuna i belog ouda. Beli amber i miris kože su naročito izražajni u bazi i čine parfem baršunasto pikantnim.

Potražite naš aktuelni
nedeljni savet.