Giorgio Armani i njegovi parfemi

« Nazad na prethodnu stranicu

Giorgio Armani i njegovi parfemi

Giorgio Armani i njegovi parfemi

Životna priča danas već izuzetno poznatog italijanskog modnog dizajnera Giorgio Armanija je započela veoma čudno. On je želeo da postane lekar, ali kada već iz nekoliko pokušaja nije uspeo da položi ispit iz biohemije, shvatio je da to nije životni put koji mu je namenjen. Ispisao se sa fakulteta i najpre je počeo da radi kao dizajner izloga, zatim kao nabavljač na odeljenju za mušku odeću modnog salona Rinascente. 1974. godine je odlučio da na tržištu prikaže svoju prvu kolekciju muške odeće. Kako je ova njegova kolekcija doživela veliki uspeh, samo godinu dana kasnije je predstavio i svoju prvu kolekciju ženske odeće. Vremenom se njegova kolekcija odeće za muškarce i žene proširila sa modnim dodacima poput donjeg veša, sunčanih naočara, satova i parfema. Giorgio Armani je polako izrastao u svetski poznatu marku i postao je prepoznatljiv po svojim izuzetno kvalitetnim proizvodima.

Girogio Armani je poznat i u svetu parfema. Kako je krenula njegova karijera u parfemskoj industriji?

1982. godine je na tržištu prikazan parfem Armani za žene, a samo dve godine kasnije Armani za muškarce.

Armani za žene je jedan kiprasto-cvetni parfem u čijim gornjim notama se nalazi kombinacija aldehida, ananasa, mente, galbanuma, nevena i bergamota. Srednje note su sačinjene od ciklame, tuberoze, orhideje, korena irisa, jasmina, ljiljana, ruže i narcisa. Baza se zasniva na sandalovini, tonki, amberu, mošusu, benzoinu, oakmosu i kedru.

Armani za muškarce je jedan veliki klasik u svetu muških parfema. Specifičan je u tome što je sačinjen od velikog broja citrusnih nota. Spontan je i osvežavajući. U gornjim notama se nalazi sicilijanska mandarina, kalifornijski zeleni limun, bergamot i petit grain (list citrusa). Svežina ovih komponentni je ublažen sa mirisom narandže. Srce je sačinjeno od jasmina, lavande, koji su propraćeni sa mirisom oraha, korijandera, cimeta i karanfilića. Baza je sačinjena od sandalovine, vetivera, pačulija i oakmosa. Kreator parfema je Roger Pellegrino.

U ponudi ovog brenda se nalazi i nekoliko linija uniseksnih parfema, kao i parfema isključivo za žene i isključivo za muškarce.

ACQUA DI GIOIA COLLECTION je kolekcija ženskih parfema. Sačinjena je od 9 parfema. Prvi parfem ove kolekcije je predstavljen 2010. godine pod nazivom Acqua di Giola. U prvi plan ovog parfema su stavljeni akordi mora. Njegov sastav se može porediti sa ženom, koja je jaka, dostojanstvena, ima slobodan duh i u savršenoj je harmoniji sa prirodom. Inspirisan je letovanjima na ostrvima Pantelleria i Antigua, gde se nalaze Armanijeve vile. Oblik bočice je dobio prirodan oblik i nalik je kapima vode, koji su čisti, prozračni i providni. Struktura kompozicije pomera granice. Nakon prvog dodira sa jakim citrusnim notama, oni u srcu polako dobijaju cvetni karakter sačinjen od kompozicije jasmina, božura i roze bibera. U donjim notama se nalazi kedar, žuti šećer i labdanum.

ARMANI PRIVÉ LES ÉDITIONS COUTURE je kolekcija ženskih parfema. Prvi parfem ove kolekcije je predstavljen 2011. godine. Armani Prive La Femme Bleue je orijentalno-cvetni parfem. Kreator parfema je Serge Majoullier. Sačinjen je od irisa, drvenastih nota, vanile i kakaa. Jedinstven je, ekspanzivan i jednostavno fantastičan. Ima teget bočicu, koja simbolizuje skrivenu tajnu u noćnoj tami.

ARMANI PRIVE THE THOUSAND AND ONE NIGHTS COLLECTION je kolekcija uniseksnih parfema. U okviru ove kolekcije je 2010. godine na tržište plasirana kolekcija „La Collection des Mille et une Nuits“, koja je inspirisana srednjovekovnim Arapskim pričama 1001 noć. Sačinjena je od 3 parfema: Oud Royal, Ambre Orient i Rose d'Arabie, koji opisuju egzotičnu tajnu orijentalnih predela sa svojim toplim, začinskim i drvenim notama sačinjenih od ruže, ouda i ambera. Sva tri parfema ove kolekcije su isključivo namenjeni za tržište Bliskog Istoka i napravljeni su kao imitacija tradicionalnih lokalnih parfema.
Ambre Orient je dimni miris vanile i tamnog drveta, sandalovine i pačulija sa majčinom dušicom, labdanumom i amberom, začinjenim cimetom i roze biberom.
Oud Royal je dubok, topao i pikantan eliksir drveta agar, koji je obogaćen začinskim notama šafrana, ambera, ruže, sandalovine i tamjana. Upakovan je u crnu staklenu bočicu, koji je ukrašen zlatnim čepom. Kreator parfema je Evelin Bulanžer.
Rose d'Arabie je kombinacija ruže iz Damaskusa sa pačulijem, vanilom i Arapskim drvetom. Upakovan je u crnu bočicu sa zlatnim čepom.

Svaki od Armani proizvoda odiše nekom specijalnom energijom i pruža osećaj posebnosti.

Potražite naš aktuelni
nedeljni savet.