Kada Vam treba nešto posebno i nesvakidašnje

« Nazad na prethodnu stranicu

Kada Vam treba nešto posebno i nesvakidašnje

Kada Vam treba nešto posebno i nesvakidašnje

Salvador Dali je bio jedan od najaktivnijih i najproduktivnijih slikara 20. veka. Može se okarakterisati kao jedinstvena ličnost moderne umetnosti. Za njegovo ime se vezuje više od 1500 slika, oko 30 knjiga, brojne ilustracije knjiga, litografije, brojni kostimi za pozorišta, kao i crtani film za Walta Disneya. Salvador Dali je ušao u svet parfema kada je 1981. godine sklopio partnersku saradnju sa jednom novoosnovanom Francuskom parfemskom kućom. Dali je bio veoma uzbuđen u vezi ovog novog posla i započeo je dizajn bočice i dezena parfema sa velikim elanom. Rezultat toga je čitav niz parfema Parfums Salvador Dali, koji obuhvata skoro 20 parfema, od kojih je svaki komad upakovan u jedinstvenu bočicu.

Prvi parfem Salvador Dali Parfum je upakovan u bočicu, koja je inspirisana slikom Dalijeve Afrodite. Prema legendi u sam parfem su ukomponovani omiljeni cvetovi njegove supruge: ruža i jasmin. Bočica ima oblik velikog nosa i usana.

1985. godine je na tržištu predstavljen parfem Salvador Dali. Takođe je dobio izgled nosa i usana, a od svog prethodnika se razlikovao jedino po boji bočice. U pitanju je klasičan parfem za žene, sa cvetnim i začinskim notama, koji je veoma intenzivan i neobičan zahvaljujući travnatim i pikantnim notama. U visokim notama se nalazi mandarina, bergamot, aldehidi, bosiljak i zelene biljke. Jasmin, ljiljan, tuberoza, narcis, neroli, đurđevak i iris čine srce parfema. Topli i bogati orijentalni sastojci u bazi sadrže kedar, amber, sandalovinu, mošus, vanilu i benzoin. Kreator parfema je Alberto Morillas.

De RubyLips je svež i sladak parfem. Čist je i lagan, poput prijatnog letnjeg povetarca. U gornjim notama se nalazi ruža. Srce je sačinjeno od ananasa, magnolije i lonicere. Baza je zasnovana na kedru i mošusu. Ovo je jedan svež, topao, lagano sladak, cvetno-voćni parfem sa nijansom ambera u sebi. Kao i svi Dali parfemi i ovaj parfem ima veoma interesantno pakovanje: puno usana na plavoj bočici.

Dalistyle je lagan i svež letnji parfem. Namenjen je za prave, krhke dame. Spada u kategoriju cvetno-voćnih parfema. Sačinjen je od kombinacije frezije, mandarine, kruške i sandalovine. Bočica je dobila oblik ženskog tela, obučenu u predivnu elegantnu dugu haljinu.

Dalimania je orijentalno-cvetni parfem. Sladak je i kremast, pravi klasik iz `90. Sačinjen je od crne ribizle, ruže, jasmina, narandže, breskve, kokosa, irisa, đurđevka, sandalovine, mošusa, ambera, vanile i mleka. I u slučaju ovog parfema je reč o bočici sa nosom i usnama, ali ovog puta je ona dobila jarku crvenu boju. Pomalo je jak u odnosu na današnje parfeme, pa ga nose samo oni pravi fanatici, koji znaju da cene vrednosti pravog parfema.

Le Roy Soleil Homme je drvenasto-aromatični parfem kreiran od strane Salvadora Dalija. Predstavljen je na tržištu 1998. godine, a kreiran je od strane Gerard Anthony. Gornje note otvaraju parfem sa bergamotom, u srcu dominira jasmin sa Brazilskim drvetom ruže i geranijumom, a mirisna kompozicija se završava sa baznim notama voska i kedra. U pitanju je veoma prijatan parfem za muškarce. Nije onaj klasičan maskulinasti parfem, koji zgrabi i ne pušta iz čvrstog zagrljaja, ovo je parfem, koji nežno grli i obasipa poljubcima.

Laguna Homme je veoma kompleksan i vredan parfem. Naziv i dizajn su u savršenoj harmoniji sa sadržajem. Tonka ga čini puderastim, od kombinacije vanile i lime-a dobija vodenasti karakter, kedar mu daje maskulinsti karakter, limun svežinu, a sandalovina i jasmin mekoću. Nije izrazito mačo i zavodljiv parfem, ovo je parfem, koji je lagan i zrači mirom.

La Belle Et L'ocelot je kiprasto-cvetni parfem. Otvara sa prijatnim voćno-cvetnim akordima i kao takav bi bio idealan za prolećne periode, ali se nakon izvesnog vremena parfem produbljuje. Dolazi do izražaja pačulija, balsamastog benzoina i mekane tonke zahvaljujući kojima ceo parfem poprima začinski karakter sa sladunjavim akordima u sebi. Pa ga oni čine parfemom za jesenje-zimski period. Lep, lagan i moderan klasik. Sačinjen je od kombinacije mandarine i pelina u gornjim notama, osmantusa, jasmina, ruže i tonke u srcu i pačulija, benzoina i timjana u bazi.

Dali Wild je jedan genijalan i divlji parfem. Jedinstven je i otvara sa slatkim cvetnim mirisima. Spada u kategorju cvetno-drvenastih-mošusnih parfema. U gornjim notama se nalazi yuzu, gardenija, tuberoze i zelene note. Srce je sačinjeno od jasmina, magnolije i mošusa. Baza je sačinjena od mahagonija i drvenastih nota.

Budite i vi posebni, noseći Salvador Dali parfeme.
 

Potražite naš aktuelni
nedeljni savet.