Predivan pufnasti cvet sa opčinjavajućim mirisom

« Nazad na prethodnu stranicu

Predivan pufnasti cvet sa opčinjavajućim mirisom

Predivan pufnasti cvet sa opčinjavajućim mirisom

Dalija vodi poreklo iz Meksika, a njegova današnja forma se može zahvaliti brojnim oplemenjivanjima. Svoj naziv je dobio po Švedskom botaničaru Anreas Dahl. Ubraja se u višegodišnje biljke. Postoji veliki broj raznovrsnih vrsta, što znači da može da dostigne visinu od 30 cm do čak 2 m. Cveta od sredine leta do kraja jeseni, da bi uopšte mogao da donese cvetove, potrebno mu je puno Sunca. Ima predivan miris, pa je zbog toga neretko jedan od sastavnih elemenata parfema.

Bronnley White Dahlia je sačinjena od heliotropa, ruže, irisa, ilang-ilanga i mošusa. Ima veoma jednostavno pakovanje, koje simbolizuje elegantnost i sofisticiranost.

Mad et Len No. XI Dahlia Blanc je jedan uniseksni parfem. Sačinjen je od kombinacije narandže, nerolija, belih ruža, cveta limuna, bergamota i dalije. Ima crno tajanstveno pakovanje na kome se nalazi zlatna etiketa sa nazivom parfema.

Nest Dahlia & Vines je cvetni parfem za žene. Plasiran je na tržište 2013. godine. Sačinjen je od mnoštva cvetnih komponenti poput dalije, narcisa, ruže, belog mošusa i grejpa. Ima predivno pakovanje ukrašen sa roze cvetovima dalije.

Jesus Del Pozo Desert Flowers Dahlia je orijentalno cvetni miris. Plasiran je na tržište 2013. godine. U njegovim gornjim notama se nalazi neroli, biber i bergamot. Srednje note su sačinjene od dalije, tuberoze i jasmina. Baza je zasnovana na oudu, čempresu, pačuliju.

Koliko dalija ima magičnu moć govori i činjenica da je brend Givenchy proizveo čitavu liniju parfema za žene sa dalijom.

Prvi parfem pod nazivom Dahlia Noir je prikazan na tržištu 2011. godine. Ima praškasti kiprasto-cvetni karakter. U njegovim gornjim notama se nalazi mandarin, roze biber i mimoza, čija kombinacija predstavlja savršeni uvod u srce sačinjeno od kombinacije ruže, pačulija i irisa. Baza je zasnovana na spoju sandalovine, vanile i tonke. Bočica je dobila klasično, jednostavno i elegantno pakovanje, koji je u potpunosti prilagođen sastavu parfema.

Sledeći parfem je plasiran na tržište naredne godine pod nazivom Dahlia Noir Eau de Toilette. Ova varijanta ima sočan i osvežavajući početak u kome su glavnu ulogu dobili kombinacija mandarine i limuna, koji se prepliću sa sokovima slatke breskve. Ovakvo voćno otvaranje ostavlja dovoljno prostora za cvetni buket u srcu. U bazi preovladavaju kremaste i mekane note sandalovine i vanile i tople note ambera i kedra. Parfem je upakovan u transparentnu staklenu bočicu pravilnog oblika, u kome dolazi do izražaja roza boja parfema.

Dahlia Noir L’Eau predstavlja osvežavajuću varijantu prethodnih parfema. Plasiran je na tržište 2013. godine. Kreiran je na osnovu ideje kreativnog direktora Riccardo Tisci. Parfem u sebi krije tajanstvenu i neobičnu ženu, koja u sebi nosi opasnost i nežnost, čistoću i senzualnost.

Givenchy Dahlia Divin je plasiran na tržište 2014. godine. Centriran je oko jasmina sa drvenasto-kiprastom bazom. Kreiran je od strane Francois Demachy. Parfem otvara sa mirisom šljive, koji se pretvara u miris jasmina, a parfem zatvara sa kombinacijom sandalovine, vetivera i pačulija.

2015. godine je na tržište plasiran Dahlia Divin Eau de Toilette je sofisticiran i mnogostran miris, koji obavija svog nosioca sa svežinom i dopunjuje energijom. Kompozicija otvara sa voćnim akordima sočne pomarandže i breskve. Jasmin i ruža čine srce parfema, koji su zasnovani na kombinaciji vanile i mošusa.

Dahlia Divin Le Nectar je predstavljen na tržištu 2016. godine. Predstavlja luksuzan i moderan parfem, koji simbolizuje zlato i ženstvenost. Kompozicija je razvijena od strane François Demachy, koji je najveći fokus stavio na cvet mimoze. Jasmin prisutan u svim parfemima ove linije u Dahlia Divin Le Nectar je dopunjen sa senzualnom i elegantnom ružom. Baza je zasnovana na kremastom vetiveru, sandalovini, tonki, vanili i mošusu. Boca je napravljena od lakiranog stakla sa nijansama zlata, ukrašen sa zlatnim koncem oko vrata i sa urezanim imenom parfema u hrom pločicu.


 

Potražite naš aktuelni
nedeljni savet.