Šta je to toliko dobro u parfemima Laura Biagiotti?

« Nazad na prethodnu stranicu

Šta je to toliko dobro u parfemima Laura Biagiotti?

Šta je to toliko dobro u parfemima Laura Biagiotti?

Laura Biagiotti je Italijanski modni dizajner. Rođena je u Rimu, učila je književnost i pripremala se za arheologa. Nakon završetka svojih studija pomagala je svojoj majci u porodičnoj firmi, koja se bavila proizvodnjom uniformi za Italijansku avio kompaniju. 1965. godine je napustila porodični posao i osnovala je svoju sopstvenu firmu sa partnerom Gianni Cigna, njenim kasnijim suprugom. Pre sklapanja ugovora sa modnom kućom Angelo Tarlazzi u vezi proizvodnje sopstvene odeće, njena novoformirana kompanija je proizvodila i izvozila odeću za veliki broj Italijanskih modnih kuća. Svoju prvu kolekciju je predstavila tek 1972. godine. Laura se danas smatra jednom od najvećih modnih dizajnera. Ona je u velikoj meri doprinela popularizaciji kašmira, koji se do tada slabo koristio u modnoj industrji. Biagiotti karakteriše upotreba mekanih, luksuznih tkanina i odeća, koja je veoma prijatna za nošenje. Laura Biagiotti je osvojila brojne modne nagrade, a liniju ove modne marke je nastavila njena ćerka Lavinia Biagiotti Cigna, koja je radila u firmi kao podpredsednik.

Prvi parfem kompanije je predstavljen 1982. godine pod nazivom Laura Biagiotti. U gornjim notama parfema se nalazi bergamot, aldehidi, zelene note, ljubičica i neroli. Srce je sačinjeno od karanfila, zumbula, jasmina, ljiljana, narcisa, korena iris, ruže, breskve i maline. Baza se zasniva na kedru, cibetu, mahovini, sandalovini i mošusu. Uspeh prvog parfema je doprinelo tome da 1985. godine kompanija predstavi svoj drugi parfem pod nazivom Night, sa začinskim karakterom. U gornjim notama parfema se nalaze aldehidi, bergamot, žalfija, limun, narandža i druge voćne note. Srce je sačinjeno od cimeta, jasmina, ruže, korena irisa, tuberoze i ilang-ilanga. Baza se zasniva na vanili, amberu, benzoinu, cibetu, mošusu, sandalovini i pačuliju.

Roma spada u kategoriju orijentalno-ambrastih parfema. U početku je jak, ali se kasnije izuzetno pojačavaju prijatane, puderaste i narandžaste note. Iako na osnovu svojih sastojaka deluje kao letnji miris, svoj pravi karakter ispoljava tek u hladnijim jesenjim i zimskim danima. Prijatan je i podstiče dobro raspoloženje. Sačinjen je od kompozicije bergamota, citrusa, cveta narandže itd.

Laura je veoma prijatan ženstven parfem. Ima dosta jak početak sačinjen od kombinacije cvetova i frezije. Nakon nekoliko sati dobija jedan lagan, sladunjav, kremast i čist karakter, kada se voća i cvetne note ispoljavaju u jednakoj meri sa mošusom u pozadini.

Due Donna je parfem sa dubokim i elegantnim notama. Idealan je za prolećno-letnji period. Ovaj parfem je prava Italijanska Donna, lagana je, elegantna, uvek nasmejana, pomalo pikantna i zavodljiva. Spada u orijentalno-cvetnu kategoriju parfema. Sačinjen je od mandarine, narandže, magnolije, jasmina, ruže, pačulija, ambera i sandalovine.

Rose je lagan i vazdušast parfem. Zahvaljujući svojim specifičnim komponentama može se nositi tokom celog dana. U njemu preovladava miris ruže sa kiprastim notama. Veoma je udoban, prijatan i opčinjavajući, nije previše jak, ali je svakako primetan.

Venezia je orijentalno-cvetna kompozicija, koja podseća na miris šljive. Prvenstveno se preporučuje za žene u zrelijem dobu. Zahvaljujući kombinaciji šljive, jasmina i vanile je pomalo neobičan, pa zbog toga deli mišljenja. Nekima se sviđa, uživaju u svakom trenutku kada na sebi imaju ovaj parfem, dok za druge deluje izuzetno odbojnim.

Emotion je veoma prijatan cvetno-voćni parfem. Zbog svog prijatnog mirisa prvenstveno se preporučuje za nošenje tokom dana. Naročito je pogodan za onog, ko ne želi da se istakne, nego uživa u pozadini. Sačinjen je od kombinacije voćnih nota, crne ribizle, kokosa, manga, đurđevka, irisa, kale, ilang-ilanga, sandalovine, mošusa i vetivera.

Sotto Voce je orijentalno-drvenasti parfem. Istančan, solidan i ženstven parfem. Na žalost nema ga više na tržištu, jer se njegove komponente smatraju veoma skupocenim. Sačinjen je od šljive, breskve, korijandera, mahagonija, tuberoze, orhideje, cveta narandže, vanile, tonke, sandalovine i mošusa. Ima interesantno pakovanje, jer je njegov čep kreiran u obliku zvučne viljuške.

Venezia Pastello je prikazan na tržištu 1995. godine. Spada  kategoriju voćno-cvetnih parfema. Sačinjen je od crne ribizle, šljive, borovnice, maline, breskve, jasmina, suncokreta, ruže, sandalovine, mošusa i kedra.

Potražite naš aktuelni
nedeljni savet.